Relació família i escola

RELACIÓ FAMÍLIA-ESCOLA:

La família és el referent més important pel nen/a, són els pares els primers i principals educadors. Així doncs, la família i la llar d’infants han de col·laborar estretament en l’educació i el desenvolupament dels infants. Des de la llar d’infants es plantegen diferents actuacions (diàries, puntuals, etc.) per tal de fomentar el treball amb les famílies del centre, i la intercomunicació entre pares i mares.

El nostre objectiu és compartir i cooperar amb els pares i mares el procés educatiu dels infants per tal d’aconseguir el seu desenvolupament integral.

Com ho fem?

. Amb una participació activa de la família i de comunicació fluida, tant de la llar cap a la família, com de la família cap a la llar .

. Amb una oferta àmplia de serveis per oferir orientació, informació i recolzament en la criança i l’educació dels fills (amb els espais globals: familiars i nadó, el Pati Obert i pati d’hivern i les Accions Formatives).

. Amb la participació de les famílies en activitats dins l’horari lectiu: “dia del protagonista” (on el pare pot venir  a passar una estona a l’escola bressol), “dia dels avis” (activitat adreçada als avis o a familiars, que venen a passar una tarda amb els seus nets)…

Reunions amb les famílies:

– Reunions amb totes les famílies i l’equip educatiu conjuntament:

. La primera es porta a terme abans de que s’iniciï el curs per presentar l’equip educatiu i la línia que segueix l’escola bressol.

. Passada l’adaptació inicial (durant el mes de novembre) es fa una segona reunió per parlar del dia a dia i conèixer el que fan els nens a cada aula.

–  Reunions periòdiques entre la família i la tutora:

.  Inici de curs (primera presa de contacte entre família i escola).

. Seguiment: Intercanvi d’impressions entre la família i l’escola  en relació a l’evolució de l’infant.

. Final: Repàs dels canvis produïts en el nen durant l’estada a l’escola bressol.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s