L’Inici a l’escola “dels grans”

Per molts nens i nenes de la nostra escola bressol aquest curs ha estat l’últim que han passat amb nosaltres. A partir del proper setembre aquests infants que tenen 3 anys, o estan a punt de fer-los, comencen una experiència nova en una altra escola, “l’escola dels grans”. Des de l’escola bressol l’Alegria us volem ajudar a que aquest pas es faci de la millor manera possible.

Per una banda, cal tenir en compte que l’adaptació de cada infant a P3 anirà lligada a les experiències prèvies que ha tingut cada nen i com les ha afrontat. En general, els nens i nenes que han anat a l’escola bressol viuran aquest pas amb menys dificultats que els nens que no han anat a cap llar d’infants. Tot i així ells passaran de ser els grans a ser els més petits de la nova escola i això implica un canvi de rols. Es trobaran en una comunitat més gran, amb més nens i més mestres, en un edifici més ampli… on s’hauran d’establir noves relacions amb nous companys, etc. També és un avantatge que a la nova escola hi vagin altres nens que ja han compartit amb l’infant la primera etapa de l’educació infantil, ja que això facilitarà que es trobin acompanyats de persones conegudes que li propicien seguretat, en aquest procés.

Tot i ser una comunitat gran, vosaltres els pares, heu de vetllar perquè el nen/nena senti que forma part d’un petit nucli que el protegeix (el de la família i la mestra). Cal que es trobi un ambient càlid i protector, on sempre pugui expressar tot allò que sent, sobretot els primers dies (ja que es barrejaran  sentiments de tota mena). Heu de mostrar-li a l’infant seguretat i comprensió, que vegi que us sentiu contents dels seus esforços.

Per vosaltres pares també és un canvi… els vostres fills es fan grans i gairebé us ha passat sense adonar-vos. L’escola “de P3” no és tan petita com la llar d’infants però això no vol dir que no sigui acollidora. Com a pares, caldrà també que expresseu a la mestra del vostre fill/filla tots els dubtes que us generi la nova situació, les pors i inseguretats que sorgeixin en el dia a dia. Un dels indicadors d’èxit dels vostres fills a l’escola d’infantil i primària és, entre d’altres, l’entesa entre la família i l’escola, per això és bàsic que cuideu aquesta relació i feu que es vagi consolidant amb el temps. De ben segur que el vostres fills us ho agrairan.

Només ens queda desitjar-vos molta sort i que us agafeu aquesta nova etapa amb empenta i entusiasme, ja que igual que l’etapa que heu viscut, aquest també és un període ple de nous reptes que cal que gaudiu amb optimisme i tots junts!!!

                                                    L’equip de l’escola bressol l’Alegria

Anuncis

2 respostes a L’Inici a l’escola “dels grans”

  1. Sonia ha dit:

    Gràcies per haver redactat aquest article ,està molt bé!!!
    Com a familia crec que ens dóna unes orientacions, idees, pautes que ens pot anar molt bé per estar més tranquils en la nova etapa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s